3 boldog macska

A 3BM Zizi, a véresszájú hercegnő, Jámbor Indiana Jones és Foltos Cica életfilozófiájának, termékeny vitáinak és közéleti okfejtéseinek ad otthont. A blog nem titkolt célja annak megmutatása, hogy a macskák közéleti tájékozottsága és érdekérvényesítő képessége magas szintű. A napi kérdéseket toleránsan, dogmatizmustól mentesen, kooperatív módon tárgyalják meg. Érvek és ellenérvek feszülnek egymásnak, a macskák kiváló konfliktuskezelése azonban biztosítja, hogy az esetleg személyeskedésig fokozódó vitát is megnyugtató megoldás zárja le.

Utolsó kommentek

Archívum

Bemutatkozás

2011.11.15. 12:04 - babarczyeszter

Babarczy Eszter tegnapi nyilatkozata után, mi szerint a lakásban éjfél után a hangos kukázás tilos, a véresszájú Zizi hercegnő Jámbor Indiana Jones-ra nézett. Véresszájú Zizi nézéseit Jámbor Indiana Jones már dokumentálta, katalogizálta és archiválta, de Zizi mindig tud valami újat mutatni. Most például, első blikkre, a nézés kémiai összetétele cinizmus+megvetés+"alapvetően megértelek"+"most vedd elő a filozófiai érveid". Jones várta a következményeket.

Indikém, mondta Zizi, ránk hozod a hatóságot.

Jámbor Indiana Jones felkapaszkodott a polcra, és leemelte a Modern szentek élete és mondásai első kötetét. Némi kotorászás után talált egy megfelelő passzust. Izgalomtól remegő farokkal bejelentette, hogy szükség idején fontos a szolidaritás.

Öcsike, mondta Zizi, ha nem hangosan kukáznál, szolidárisabbak lennénk.

Jámbor Indiana Jones sértődötten visszavágott, hangos veszekedés alakult ki, amire Foltos Cica a Láda tetején unottan felemelte a fejét.

A Természet Törvénye, vetette oda Indiánának, csak hogy fékezze Zizi hercegnő előretörését, aki megint jellemzően és szükségtelenül agresszív volt, legalábbis Foltos Cica szerint, szóval, a Természet Törvénye, hogy mindent megesz Valaki vagy Valami, hacsak nem ehetetlen. Az ételmaradékot megeszi a Büdösség. A Hatóságnak nem érdeke a Büdösség fenntartása, tehát ha Indiana az ételmaradékra korlátozza magát, és nem szórakozásból kukázik éjfél után hangosan, akkor a Hatóság meg fogja érteni, hogy az ételmaradékot célszerű rögtön a macskatálba tenni.

Zizi hercegnő azzal vágott vissza, hogy a gyakorlatban célszerű figyelembe venni, mennyire fogékony a Természet Törvényére egyik vagy másik hatóság. Ha stratégiailag gondolkodunk -- mondta Zizi szokott zümmögő mosolyával, amelyet Foltos Cicának tartott fenn fontosabb viták esetre --, a fő kérdés az, hogy az adott hatóság presztízskérdést csinál-e abból, ki a főnök.

- Nem akarok cinikus lenni -- súgta Zizi továbbra is zümmögve --, de jobb lenne, ha úgy tennénk, mintha a Hatóság találná ki a megoldást. Aztán villogjon vele a Választói előtt. --  A nagy kezdőbetűk használata Foltos Cica fennkölt korából fakad, Zizi azonban bosszantóan jól tudja utánozni, és ilyenkor modorosságnak tűnik. -- Ezen kívül indokoltnak látom, hogy rászorultsági fok szerint különbséget tegyünk. Mondjuk hivatkozzunk arra, hogy Indiana kényszerbeteg. Indiana persze tüntessen, ha van sajtója, az segíti az ügyet. - Zizi megvillantotta híresen vérfagyasztó mosolyát, és összegöngyölte magát Peti párnáján.

Foltos Cica tett egy gesztust, amiből érthető volt, hogy Mindenki vagy Senki, A Természet Törvényei Egyenlőek, Zizi hercegnő ismét gusztustalanul Opportunista és Pragmatista, aztán behunyta a szemét.

A Jámbor Indiana Jones megszagolta a szemetest, kinézett az ablakon, és megállapította, hogy nincs sötét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://3macska.blog.hu/api/trackback/id/tr313384399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.



süti beállítások módosítása